Sposób przygotowania:
Bigos z pieczarkami wg GosiETAP 1:
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka, na dno wlewamy oliwę. Podsmażamy ok. 10 minut.
ETAP 2:
Pieczarki oczyszczamy i obieramy, ogonki odcinamy.
ETAP 3:
Następnie kroimy je w plasterki i dodajemy do kapusty.
ETAP 4:
Liść pora kroimy w paski, a cebulę w drobną kostkę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem, aż kapusta i grzyby zaczną robić się miękkie.
ETAP 5:
Mięso obieramy z kości, dzielimy na kawałki i dodajemy do bigosu.
ETAP 6:
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Bigos wykładamy na półmisek.