Sposób przygotowania:
Bigos z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna to przepłukać pod bieżącą wodą i poszatkować. Białą kapustę również poszatkować i opłukać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.