Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Bigos z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny bigos z pieczarkami i rodzynkami

Bigos z pieczarkami

Składniki:

Bigos z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bigos z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i posiekać. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna to przepłukać pod bieżącą wodą i poszatkować. Białą kapustę również poszatkować i opłukać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić 1 łyżkę margaryny i podsmażyć kapusty odciśnięte z nadmiary wody. Na drugiej łyżce margaryny lekko podsmażyć wędlinę pokrojoną w kostkę dodać cebulkę, pieczarki ziele i liść laurowy-chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka.
Kapustę i pieczarki przełożyć do jednego garnka dodać rodzynki zalać wodą i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Tagi:

wędlina bigos