malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Bigos ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso możemy zdjąć z żeberek, pokroić w kostkę i dodać do bigosu. Jest bardzo smaczny i możemy dodać chleb do niego.

Bigos ze śliwkami

Składniki:

Bigos ze śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Bigos ze śliwkami
Kiszoną kapustę płuczemy, białą kapustę siekamy razem z cebulą. Do dużego garnka wlewamy 2 szklanki wody, solimy ją 3/4 łyżki soli, wrzucamy żeberka, listki oraz ziele, gotujemy 15 min, następnie wrzucamy obydwie kapusty z cebulą i gotujemy 30 min. Pieczarki kroimy drobno, papryki kroimy w kostkę, śliwki zalewamy gorącą wodą na 5 min. marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy jeszcze 20 min.

Tagi:

śliwki bigos