przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Bigos ze słodkiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tanio i do syta - kapusta to bardzo wdzięczne warzywo!

Bigos ze słodkiej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos ze słodkiej kapusty

 

  • niewielka główka kapusty, najlepiej młodej
  • 20 dag kiełbasy zwyczajnej
  • koncentrat pomidorowy mały
  • 3 kostki rosołowe
  • 2 listki laurowe
  • ziele angielskie 3 ziarnka
  • 3 starte marchewki

 

Sposób przygotowania:

Bigos ze słodkiej kapusty
Następnie kroimy kiełbasę w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy do kapusty. Następnie dodajemy przecier pomidorowy .Kapustę szatkujemy, marchew obieramy, ścieramy na tarce. Kapustę i marchew wkładamy do garnka.Zalewamy wodą,dodajemy przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy oraz kostki rosołowe. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż kapusta nam zmięknie.Następnie kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy do kapusty. Dodajemy również koncentrat pomidorowy.Gotujemy jeszcze około 20-30 minut.
Bigos ze słodkiej kapusty
Kapustę szatkujemy, marchew obieramy, ścieramy na tarce. Kapustę i marchew wkładamy do garnka.Zalewamy wodą,dodajemy przyprawy:ziele angielskie,liść laurowy oraz kostki rosołowe. Gotujemy na niewielkim ogniu, aż kapusta nam zmięknie..
Bigos ze słodkiej kapusty
Następnie kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy do kapusty. Dodajemy również koncentrat pomidorowy.Gotujemy jeszcze około 20-30 minut. .Etap 2