BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Gulasz mięsno - grzybowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiaj serwuje gulasz mięsno - grzybowy z ziemniakami. Gulasz łatwy, smaczny i pożywny. Podgrzybki dodają niepowtarzalnego smaku.

Gulasz mięsno - grzybowy

Składniki:

Gulasz mięsno - grzybowy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz mięsno - grzybowy
Mięso - szynkę wieprzową umyć, osuszyć a następnie pokroić w większą kostkę.

Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć około 30 minut, dodać około 2 -3 szklanek wody oraz oczyszczone, pokrojone i przesmażone z cebulą grzyby.

Dodać ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną.

Dusić pod przykryciem do miękkości. 

Gdy grzyby i mięso będą miękkie zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.

Zagotować.

Doprawić do smaku pieprzem solą oraz odrobiną gałki muszkatołowej.

Podawać z ziemniaczkami.

Tagi:

gulasz danie