Sposób przygotowania:
Bigos zwyczajny
Białą kapustę poszatkować,przełożyć do garnka zalać wodą i ugotować do miękkości. Nie solę jej gdyż zachowuje swój smak. Kiszoną kapustę jeżeli ktoś nie lubi bardzo kwaśnej można ją przepłukać. Ja tego nie robię gdyż uważam że traci wtedy smak.Włożyć do garnka zalać zimną wodą i ugotować do miękkości.Po ugotowaniu odcedzić obie kapusty i przełożyć do dużego garnka żeby nam się łatwiej mieszało. Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Mięso podobnie jak kiełbasę kroimy w kostkę posypujemy słodką zmieloną papryką i na odorbinie oleju podsmażamy. Jak się mięso zrumieni zalewamy go woda dodajemy kostkę mięsną i pieprzymy. Dusimy mięso pod przykryciem do miękkości. Jak już mamy podsmażoną kiełbasę i miękkie mięso dodajemy to do kapusty białej i kiszonej. Doprawiamy pieprzem, papryką słodką i jeżeli jest mało słone to wegetą. Ja dodaję jeszcze do smaku przecier pomidorowy sądzę jak wielu z nas:-))Wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Ja na spód garnka zanim przełożę tam ugotowane kapusty i mięsa daję margarynę mleczną. Potem wszystkie wymieszane składniki duszę jeszcze żeby wszystko pysznie smakowało. Do takiej potrawy można użyć gotowej przyprawy do bigosu. Życzę smacznego:-))
evita0007
figga
evita0007
Nie ma sprawy-Pozdrawiam ;-)