Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Biszkopciki z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Słodziutkie ciasto..........;-)

Biszkopciki z kremem

Składniki:

Biszkopciki z kremem

 

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Krem
  • 1 kostka margaryny
  • 1 serek homogenizowany
  • 6 łyżeczek cukru pudru
  • Polewa
  • 10 dag margaryny
  • 3-4 łyż kakao
  • 6 łyż cukru

 

Sposób przygotowania:

Biszkopciki z kremem
Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę.Przełożyć do prostokątnej blaszki posmarowanej margaryną . Piec 30-35 min w 180 stopni.
Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
Krem.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodawać po łyżeczce serka homogenizowanego. Przełożyć na zimny biszkopt.
Polewa. 10 dag margarynyroztopić,dodać cukier i kakao,dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Po lekkim ostygnięciu polać biszkopt i włożyć do lodówki.Dowolnie udekorować.

Tagi:

jajko jajka