Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie Ciasto Biszkoptowe

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki maki tortowej w tym połowa mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 paczka kolorowych murzynków
  • 0.5 twarogu śmietankowego
  • 3 śnieżki
  • 2 galaretki (wedle uznania smaki)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Białka ubijamy, dodajemy cukier oraz żółtka, na koniec przesiana make z proszkiem do pieczenia. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Ubijamy śnieżki, dodajemy twaróg, a następnie przestygniętą galaretkę. Na biszkopt układamy murzynki ( z murzynków należy odciąć wafelki) i zalewamy przygotowaną masą. Można też zalać galaretką (2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody) albo posypać starta czekoladą. Murzynki powinny być przykryte masą śnieżkową. Zamiast śnieżki można użyć 0.5 litra kremówki dodając 2 łyżeczki cukru pudru dodając tez galaretkę.