Sposób przygotowania:
Biszkopt
Biszkopt;
Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, żółtka, mąkę i proszek. Upiecplacek, ostudzić przekroić i wyłożyć masą. Po zastygnięciu położyć krzepnącą galaretkę i przykeyć drugą połową
Polać polewą.
Można upiec dwie połówki osobno dodając kisiel ale za to mniej mąki.
Masa:
Żelatynę rospuścić w niecałej szklance przegotowanej wody(gorącej)
i dobrzerozmieszać
Śmietanę ubić z cukrem i dać letnią żelatynę.Zsiadającą sie mase wylać na placek.
GAlaretka:
2 galaretki rozpuścić w 1litrze przegotowanej gorącej wodzie
Ostudzić gdy zacznie krzepnąć wylać na masę. Smacznego!!!!
Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, żółtka, mąkę i proszek. Upiecplacek, ostudzić przekroić i wyłożyć masą. Po zastygnięciu położyć krzepnącą galaretkę i przykeyć drugą połową
Polać polewą.
Można upiec dwie połówki osobno dodając kisiel ale za to mniej mąki.
Masa:
Żelatynę rospuścić w niecałej szklance przegotowanej wody(gorącej)
i dobrzerozmieszać
Śmietanę ubić z cukrem i dać letnią żelatynę.Zsiadającą sie mase wylać na placek.
GAlaretka:
2 galaretki rozpuścić w 1litrze przegotowanej gorącej wodzie
Ostudzić gdy zacznie krzepnąć wylać na masę. Smacznego!!!!
Henia
elzbieta8960