Mama3ki

Mama3ki

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Biszkopt - 100 % satysfakcji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ten przepis to 100 % gwarancji na udany biszkopt - smacznego

Biszkopt - 100 % satysfakcji

Składniki:

Biszkopt - 100 % satysfakcji

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżka octu
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt - 100 % satysfakcji
1. Białka ubić mikserem na najwyższych obrotach, w trakcie ubijania powoli dodawać cukier.
2. W oddzielnym naczyniu (o pojemności minimum 0,5 l) wymieszać żółtka+ocet+proszek do pieczenia - pozostawić do "wyrośnięcia"
3. "wyrośniętą" mieszaninę dodać do białek, następnie dodawać mąkę delikatnie mieszając łyżką
4. wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 stopni do momentu, aż ciasto osiągnie złoty kolor