Sposób przygotowania:
Biszkopt - 100 % satysfakcji
1. Białka ubić mikserem na najwyższych obrotach, w trakcie ubijania powoli dodawać cukier.
2. W oddzielnym naczyniu (o pojemności minimum 0,5 l) wymieszać żółtka+ocet+proszek do pieczenia - pozostawić do "wyrośnięcia"
3. "wyrośniętą" mieszaninę dodać do białek, następnie dodawać mąkę delikatnie mieszając łyżką
4. wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 stopni do momentu, aż ciasto osiągnie złoty kolor
2. W oddzielnym naczyniu (o pojemności minimum 0,5 l) wymieszać żółtka+ocet+proszek do pieczenia - pozostawić do "wyrośnięcia"
3. "wyrośniętą" mieszaninę dodać do białek, następnie dodawać mąkę delikatnie mieszając łyżką
4. wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 stopni do momentu, aż ciasto osiągnie złoty kolor