Sposób przygotowania:
Biszkopt czekoladowy
Na początku ubijam białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaję stopniowo do piany z białek cukier, ciągle ubijam nie przerywając. Następnie dodaję do piany po jednym żółtku, cały czas ubijam. Następnie wlewam ocet oraz olej.
Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem oraz kakao. Dodaję przesiane suche składniki do ubitych białek i delikatnie mieszam za pomocą łyżki, nie miksuję już. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę w 170 stopniach w nagrzanym piekarniku około 30 minut.
Mąkę przesiewam i mieszam z proszkiem oraz kakao. Dodaję przesiane suche składniki do ubitych białek i delikatnie mieszam za pomocą łyżki, nie miksuję już. Ciasto wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekę w 170 stopniach w nagrzanym piekarniku około 30 minut.