mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, kremowe ciasto czekoladowe z masą kawową

Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym

Składniki:

Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym

 

  • 1 Biszkopt kakaowy
  • 2 budynie śmietankowe
  • 4 szkl. mleka
  • 1 kostka masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 1 szkl. bitej śmietany
  • 30 g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Biszkopt czekoladowy z kremem kawowym
Biszkopt przekrawam na pół. Gotuję budyń na mleku wymieszanym z kawą rozpuszczalną i cukrem. Zostawiam do ostudzenia.
Do ostudzonego budyniu dodaję po łyżce masła i ucieram na gładką masę. Gotowym kremem przekładam biszkopt.
Wierzch ciasta smaruję bitą śmietaną, wyrównuję powierzchnię, ścieram na górną powierzchnię mleczną czekoladę.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Po schłodzeniu kroję ciasto w równe kostki.