topsicretka

topsicretka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Biszkopt Dooskonały

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Aromatyczny i mięciutki biszkopt, który zawsze mi wychodzi .

Biszkopt Dooskonały

Składniki:

Biszkopt Dooskonały

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt Dooskonały
Białka ubić z częścią cukru,a żółtka z drugą częścią i cukrem waniliowym. W oddzielnych miskach. Składniki suche(mąkę i proszek) przesiać przez sitko w oddzielnej misce. Do białek wlewamy żółtka i miksujemy, potem dodajemy po troszeczku mąki i mieszamy już łopatką aby nie opadła piana. Tak przygotowaną masę wlewamy na wysmarowaną margaryną i wysypana mąka blachę. Pieczemy w 180 stopniach przez 30min.