Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Biszkopt dwubarwny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo fajny, cienki biszkopt w 2 kolorach

Biszkopt dwubarwny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt dwubarwny

 

  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki mąki
  • 0,5 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt dwubarwny
białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier oraz kolejno dodajemy po 1 jajku cały czas miksując na wolnych obrotach. Na koniec dajemy mąke i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. 3/4 ciasta wylewamy na posmarowaną od dołu blaszkę, a reszte ciasta mieszamy z kakaem, następnie polewamy wymieszanym ciemnym ciastem pierwszą warstwę. Pieczemy w temp 180* do 30 minut
Biszkopt dwubarwny
na posmarowaną blaszke wlewamy ok 3/4 częsci ciasta
Biszkopt dwubarwny
z ciasta kakaowego tworzymy dowolone wzorki, po czym wstaiwamy do piekarnika