Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Biszkopt kolorowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie do dawać po jednym żółtku...

Biszkopt kolorowy

Składniki:

Biszkopt kolorowy

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 15 łyżek mąki
  • 15 łyżek cukru

 

  • Masa:
  • pół litra śmietany kremówki
  • pół szklanki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 2 torebki galaretki

 

  • Dodatkowo:
  • truskawki lub maliny - do przybrania

Sposób przygotowania:

Biszkopt kolorowy
Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie do dawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt.

Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Prze kroić ciasto na dwa krążki. Jedną część włożyć do tortownicy, a drugą pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietanowej, wyłożyć na biszkopt.

Na wierzchu ułożyć umyte owoce i zalać resztą galaretki.

Tagi:

biszkopt