Sposób przygotowania:
Biszkopt kolorowy
Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie do dawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt.
Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Prze kroić ciasto na dwa krążki. Jedną część włożyć do tortownicy, a drugą pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietanowej, wyłożyć na biszkopt.
Na wierzchu ułożyć umyte owoce i zalać resztą galaretki.
Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Prze kroić ciasto na dwa krążki. Jedną część włożyć do tortownicy, a drugą pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietanowej, wyłożyć na biszkopt.
Na wierzchu ułożyć umyte owoce i zalać resztą galaretki.
darek112
karita