Sposób przygotowania:
Biszkopt na piernikuPIERNIK
Do większej miski dać margarynę i cukier, utrzeć dokładnie i dodać pod koniec 2 jajka. Miksować. Następnie dodać pomieszaną mąkę i proszek do pieczenia i nadal miksować. Mleko zagotować, ostudzić, wlać do masy, dodać przyprawę do piernika. Całość zmiksować dokładnie i wylać na brytfannę wysmarowaną margaryną.
BISZKOPT
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, pod koniec dodać żółtka i miksować na małych obrotach miksera. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i wymieszać łyżką. Całość wylać ostrożnie na masę biszkoptową. Wszystko piec w piekarniku ok. 50 minut w 180 st. Jeśli to możliwe na 35 minut ustawić piekarnik na obie strony pieczenia, a po tym czasie zmienić na pieczenie dolne (tylko piernik).