Sposób przygotowania:
Biszkopt nasączony galaretką z masą
Zagniatamy ciasto kruche : mąkę i margarynę siekamy nożem. Dodajemy cukier i proszek do pieczenia, wbijamy jajo i zagniatamy składniki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę okładamy papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy i pieczemy ok 15 minut. BISZKOPT : Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i połową cukru. Żółtka, letnią wodę i pozostały cukier i cukier waniliowy ucieramy na bardzo kremowo. Na utarte żółtka przesiewamy mąkę, budyń oraz proszek do pieczenia. Na mąki przekładamy ubite białka i mieszamy drewnianą łyżką w jedną stronę, do połączenia się składników. Pieczemy w tej samej blaszce co ciasto kruche ok 30 minut. KREM W połowie szklanki rozrabiamy mąki oraz żółtko a tak że budyń waniliowy. Dokładnie mieszamy by nie było grudek. W garnku zagotowujemy pozostałe mleko wraz z cukrem , cukrem waniliowym i margaryną. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy energicznie mieszając. Masa powinna być gęsta. Jeżeli pojawią się grudki należy masę dać przez sitko. Galaretkę przygotowujemy w szklance wody. Nasączamy nią nasz biszkopt. Następnie na biszkopt wykładamy masę. Kruche ciasto smarujemy połową dżemu i przykrywamy stroną na której się znajduje dżem - masę. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę. Posypujemy po wierzchu posypką migdałową.