Sposób przygotowania:
Biszkopt orzechowo - migdałowy
Białka ( zostały mi z ciasta bez pieczenia ) przelać do miski, jajka rozdzielić dodając białka do tych już w misce. Ubić białka na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Potem dodać żółtka i na małych obrotach miksera połączyć je z białkami. Obie maki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitej piany i na wolnych obrotach wymieszać. Na koniec wsypać orzechy i migdały i wymieszać. Gotowa masę przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm z dnem wysmarowanym margaryną i wysypanym bułką tartą. Biszkopt piec 40 minut w temperaturze 150 stopni a po upieczeniu lekko przestudzić, wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystudzenia. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej a kroić na drugi dzień. Gotowy biszkopt przekładać według naszego uznania.