zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Biszkopt orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Trochę inny biszkopt - orzechowy

Biszkopt orzechowy

Składniki:

Biszkopt orzechowy

 

  • żółtka 5 szt
  • białka 5 szt
  • orzechy zmielone 150 g
  • cukier 5 łyżek
  • mąka 5 łyżek
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt orzechowy
Białka ubić na sztywno, dodając po 1 łyżce cukru. Dodać żółtka i lekko wymieszać. Dodać orzechy mieszając. Na koniec dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Piec w temp. 150 stopni z termoobiegiem przez 40 minut.