kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Biszkopt orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt orzechowy świetnie nadaje się do tortów i ciast.

Biszkopt orzechowy

Składniki:

Biszkopt orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt orzechowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Piana jest dobrze ubita jeśli po odwróceniu miski nie wypada z niej. Do piany dodajemy stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy wymieszane z mąką , proszkiem i bułką tartą , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do standardowej blaszki (25x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 25-30 min.