Sposób przygotowania:
Orzechowa pianka
BISZKOPT: Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę i cały czas ubijając dodajemy po jednym żółtku. Mąki mieszamy z proszkiem. Delikatnie łączymy je z ubitą masą jajeczną. Na koniec dodajemy wodę i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę i pieczemy w 180°C przez około 15 min.
MASA ORZECHOWA: Jajka ubijamy z cukrem na parze. Studzimy. Ucieramy masło, stopniowo dodając do niego masę jajeczną. Na końcu dokładamy orzechy ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dokładamy cukier. Cały czas intensywnie mieszając wlewamy ostygniętą żelatynę.
GALARETKA: Wiśnie odcedzamy. Odlewamy uzyskany kompot. Dolewamy do niego przegotowaną wodę, by w sumie uzyskać 1 litr płynu. Całość podgrzewamy i rozpuszczamy w niej galaretkę. Studzimy. Gdy galaretka lekko tężeje mieszamy ją z wiśniami i zalewamy ciasto. Przełożenie: Biszkopt, masa orzechowa, śmietanka, galaretka z wiśniami.