gocha irl

gocha irl

Szef Kuchni
[Przepisów: 118]

biszkopt orzechowy z polewa czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ja przeklada biszkopt konfitura molelowa

biszkopt orzechowy z polewa czekoladowa

Składniki:

biszkopt orzechowy z polewa czekoladowa

 

  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 25 dag luskanych orzechow wloskich
  • 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 sloiczek konfitur
  • POLEWA:
  • 2 lyzki masla
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 10orzechow do dekoracji

Sposób przygotowania:

biszkopt orzechowy z polewa czekoladowa
orzechy zmielic zoltka utrzec z cukrem do bialosci z bialek ubic piane wymieszac orzechy z bulka tarta proszkiem do pieczenia zoltkani oraz ubita piana z bialek wysmarowac blaszke maslem i wy7sypac bulka tarta wlac do niej ciasto wstawic do nagrzanego pieparnika i piec okolo 40 minut na zloty kolor po upieczeniu pozostawic w piekarniku na 15 minut zeby nie opadlo po ostybnieciu biszkopt przekrajajamy i snarujemy konfitura po wieszku polewamy polew POLEWA rozpuszcic w rondlu czekolade utrzec z maslem ozdobic ciasto polowkani orzechow