Sposób przygotowania:
Biszkopt piaskowy
Przygotowanie:
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami wymieszaną mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Przełożyć ciasto do piekarnika i piec w temperaturze 180 s.c około 40 minut.
Przesiać mąkę pszenną,zmieszać z mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami wymieszaną mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Przełożyć ciasto do piekarnika i piec w temperaturze 180 s.c około 40 minut.