ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Biszkopt przekładany galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Biszkopt jest łatwy w przygotowaniu,pyszny,mięciutki i bardzo puszysty.

Biszkopt przekładany galaretką

Składniki:

Biszkopt przekładany galaretką

 

  • BISZKOPT:
  • 5 jajek
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • KREM
  • kostka margaryny bielskiej
  • op. galaretki dowolny smak

Sposób przygotowania:

Biszkopt przekładany galaretką
BISZKOPT:
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przesiać na 2 blaty.

KREM:
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Margarynę zmiksować,tak aby nie było grudek.Zimną galaretkę powoli dodawać do margaryny i dokładnie miksować,aż wszystko ładnie się połączy.
Gotowym kremem przyłożyć placki.Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.