Sposób przygotowania:
Biszkopt przekładany galaretką
BISZKOPT:
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przesiać na 2 blaty.
KREM:
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Margarynę zmiksować,tak aby nie było grudek.Zimną galaretkę powoli dodawać do margaryny i dokładnie miksować,aż wszystko ładnie się połączy.
Gotowym kremem przyłożyć placki.Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite.
Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przesiać na 2 blaty.
KREM:
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.Margarynę zmiksować,tak aby nie było grudek.Zimną galaretkę powoli dodawać do margaryny i dokładnie miksować,aż wszystko ładnie się połączy.
Gotowym kremem przyłożyć placki.Wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.