Sposób przygotowania:
Biszkopt Stracciatella
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Dalej ubijając dodaję stopniowo cukier. Na końcu dodaję po jednym żółtku.
W miseczce mieszam obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiewam do masy jajecznej i delikatnie mieszam. Dodaję wodę.
Na końcu dodaję kawałki czekolady. Delikatnie mieszam.
Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm smaruję masłem lub margaryną i posypuję bułką tartą.
Gotowe ciasto przekładam do formy i piekę w nagrzanym piekarniku 20-25 min. w temperaturze 200 °C.
W miseczce mieszam obie mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiewam do masy jajecznej i delikatnie mieszam. Dodaję wodę.
Na końcu dodaję kawałki czekolady. Delikatnie mieszam.
Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm smaruję masłem lub margaryną i posypuję bułką tartą.
Gotowe ciasto przekładam do formy i piekę w nagrzanym piekarniku 20-25 min. w temperaturze 200 °C.