Sposób przygotowania:
Biszkopt truskawkowy z waniliowym kremem
Ciasto:Najpierw oddzielic żółtka od białek.Żółtka dokłądnie utrzeć ze słodzikiem do białości, gdy będziemy miksować dodawać kolejno: zmielone otręby, jogurt, mleko w proszku, proszek do pieczenia, barwnik i aromat. Miksować wszystko przez 2 minuty. Na końcu dodać do ciasta ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem dużej blasze, wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 10 - 15 minut. Krem: Najpierw z mleka odlać 0,5 szklanki dokładnie rozmieszać w niej mazeinę i słodzik. Resztę mleka zagotować, do wrzącego wlać mieszankę i gotować przez 2 - 3 minuty ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, przestudzić. Ciepły budyń zmiksować z serkiem oraz aromatem. Ciasto przekroić na pół. Każdą połowę nasączyć herbatą. Krem podzielić na 2 równe części. Jedną rozsmarować na połówce ciasta, przykryć pozostałym ciastem, wierzch posmarować kremem. Wstawić do schłodzenia do lodówki na min. 2 godziny.