Sposób przygotowania:
Biszkopt z bita smietana i galaretka
Na samym poczatku najlepiej wczesniej przed upieczeniem biszkoptu Rozpuscic sobie galaretke w 0,5 l wody i wystudzic tak ,aby sie lekko sciela w oczekiwaniu na galaretke mozna upiec wtedy biszkopt ; bialka oddzielic od zoltek Dodac do bialek 1 szkl cukru i wymieszac ,az cukier sie rozpusci .Do tego dodac zoltka mieszajac powoli . Nstepnie dodac make z proszkiem do pieczenia wymieszana wczesniej i mieszac lyzka drewniana powoli ,aby tworzyly sie pecherzyki powietrza. Wylac na blache .Piec od 20 do 28 min Ja pieke tyle w piekarniku takim przenosnym Po upieczeniu gdy biszkopt wystygnie rozciac ciasto na pol Ubic slodka smietane i dodac scieta galaretke i wymieszac .Wylac polowe masy do srodka biszkoptu przykryc drugim platem i wylac reszte masy .Posypac mozna zmielona kawa badz starta czekolada:)