Sposób przygotowania:
Biszkopt z brzoskwiniami.
Bialka ubic na sztywno ze szczypta soli.Piane nadal ubijac wsypujac powoli cukier zwykly oraz waniliowy.Gdy cukier sie rozpusci do piany dodawac po jednym zoltku.Na koniec przesiana maka z proszkiem do pieczenia, dokladnie wszystko wymieszac.Brzoskwinie umyc, osuszyc przekroic na pol i wyjac pestki.Ciasto nalozyc na blache posmarowana tluszczem i wysypana bulka tarta .Na ciescie ulozyc brzoskwinie skorka do dolu.Piec 25-30 min w temperaturze 180 stopni.Po wystudzeniu do kazdej polowki nalozyc nieco dżemu.Ciasto opruszyc cukrem pudrem.Smacznego.
Sarenka
Alita
mania
Alita
Dziękuje za odpowiedz ,dzisiaj zrobiłam ciacho z malinami i wyszło naprawdę super.:)
mania
Bardzo się cieszę że smakowało:D