Sposób przygotowania:
Biszkopt z brzoskwiniami wg Mychy
Biszkopt przekrawam wzdłuż na pół. Obydwa biszkoptowe blaty dobrze nasączam syropem z brzoskwiń. Połowę brzoskwiń kroję w kostkę, a pozostałe w plasterki. Krem: Schłodzoną śmietanę miksuję z cukrem pudrem, dodaję sok z cytryny do smaku. Na koniec do śmietany dodaję stopniowo ostudzoną i rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Na jeden blat biszkoptu wykładam ubitą kremówkę, pozostawiam 3-4 łyżki na wierzch. Do masy śmietanowej dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie i rodzynki. Krem przykrywam drugim blatem, a wierzch smaruję pozostałą śmietaną. Na wierzchu układam plasterki brzoskwiń, ozdabiam rodzynkami. Całość zalewam tężejącą galaretką i wstawiam do lodówki.