Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Biszkopt z brzoskwiniowym kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sposób na szybkie ciasto lub torcik

Biszkopt z brzoskwiniowym kremem

Składniki:

Biszkopt z brzoskwiniowym kremem

 

  • 2 szt blat biszkoptowy,
  • 1 puszka brzoskwinie,
  • 20 dag masło,
  • 2 szt żółtka,
  • 1 szt budyń waniliowy,
  • 2 łyżki mąka krupczatka,
  • 1 łyżka cukier puder,
  • wiórki kokosowe do posypania

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwiniowym kremem
Mąkę, proszek budyniowy i żółtka rozmieszać w 1/2 szkl wody. Zalewę z brzoskwiń zagotować, wlać rozmieszane żółtka z mąką i ugotować budyń, odstawić, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem dodając stopniowo przestudzony budyń. Brzoskwinie pokroić na kawałki, włożyć do kremu, wymieszać. Na blat biszkoptowy wyłożyć 3/4 kremu, przykryć drugim ciastem. Wierzch posmarować pozostałym kremem, posypać wiórkami kokosowymi.

Tagi:

biszkopt