Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkami, kremem i galaretką
1. Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Białka należy ubić na sztywną pianę, wsypując co jakiś czas po łyżce cukru. Po pewnym czasie dodać żółtka i nadal ubijać mikserem. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować ciasto na małych obrotach. Gdy będzie gotowe przelać do formy do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
2. Truskawki umyć, osuszyć i przekroić na połówki.
3. Budyń ugotować i przestudzić. Następnie zrobić galaretkę i także ją przestudzić.
4. Wykonać masę: margarynę utrzeć bardzo dokładnie z przestudzonym budyniem i cukrem.
5. Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na dwie części (najlepiej za pomocą nitki). Na dolną częśc biszkopta wyłożyć masę, przykryć drugą częścią biszkopta. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojone truskawki i wyłożyć galaretkę. Schłodzić przed podaniem.
Białka oddzielić od żółtek. Białka należy ubić na sztywną pianę, wsypując co jakiś czas po łyżce cukru. Po pewnym czasie dodać żółtka i nadal ubijać mikserem. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować ciasto na małych obrotach. Gdy będzie gotowe przelać do formy do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
2. Truskawki umyć, osuszyć i przekroić na połówki.
3. Budyń ugotować i przestudzić. Następnie zrobić galaretkę i także ją przestudzić.
4. Wykonać masę: margarynę utrzeć bardzo dokładnie z przestudzonym budyniem i cukrem.
5. Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na dwie części (najlepiej za pomocą nitki). Na dolną częśc biszkopta wyłożyć masę, przykryć drugą częścią biszkopta. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojone truskawki i wyłożyć galaretkę. Schłodzić przed podaniem.