Sposób przygotowania:
Biszkopt z budyniem i jabłkową galaretką
Biszkopt przekrawam na pół. Galaretki rozpuszczam w 3 szkl. wody. Następnie do gorącej galaretki dodaję obrane i pokrojone w małą kostkę jabłka, mieszam. Gdy masa zacznie gęstnieć wylewam ją na połowę biszkoptu. Krem: Pół szklanki mleka odlewam i rozrabiam w nim obie mąki, żółtka ucieram z cukrem, dodaję do nich mąkę z mlekiem. Resztę mleka doprowadzam do zagotowania i wrzące wlewam do żółtek z mąką ciągle mieszając. Całość stawiam jeszcze na gaz i mieszając doprowadzam budyń do zgęstnienia. Po ostudzeniu miksuję z margaryną, dodając budyń stopniowo, po jednej łyżce. Krem wykładam na galaretkę. Przykrywam ciasto drugim blatem biszkoptu, oprószam wierzch cukrem pudrem. Wstawi ciasto do lodówki do schłodzenia.