Biszkopt z czekoladą kremem galaretką,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie ciasto biszkopt, czekolada, krem budyniowy, galaretka

Biszkopt z czekoladą kremem galaretką,

Składniki:

Biszkopt z czekoladą kremem galaretką,

 

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 1 szklanka mąki
  • niecała szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy

 

  • Nutella
  • Wiórki kokosowe

 

  • Masa budyniowa
  • 0,5 litra mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 100 g cukru
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • kostka masła

 

  • Galaretka:
  • 2 galaretki truskawkowe
  • owoce pod galaretkę

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z czekoladą kremem galaretką,
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno. dodać żółtka cukier cukier waniliowy mąkę i proszek do pieczenia.
Wyłożyć na tortownicę i piec 15 min w temperaturze 180^C.
Przekroić na pół.

Nutelle wymieszać z wiórkami kokosowymi i posmarować tym jedną połówkę biszkoptu.

Masa budyniowa:

Przygotować budyń z mlekiem i cukrem. Ostudzić zmiksować z masłem i wiórkami kokosowymi. wyłożyć na nutelle..
Przykryć drugim płatem biszkoptu.

Galaretka:
Rozrobić galaretkę w 1 litrze wody.
Owoce wyłożyć na biszkopt i zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki.

Tagi:

biszkopt