Sposób przygotowania:
Biszkopt z delicjami i masą
BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do ubitej piany dodawać pomału żółtka i mieszać na małych obrotach miksera. Po wymieszaniu ściągnąć z miksera i wmieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej części wymieszać mąki i żółtka oraz cukier wanilinowy.Do gotującego się mleka wlać rozmieszane wcześniej składniki. Budyń odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, a następnie dodawać po trochu zimnego budyniu. Połowę masy wyłożyć na dolną część biszkopta. Ułożyć na niej delicje i przełożyć drugą połową masy, odstawiając odrobinę do udekorowania ciasta. Przykryć drugą częścią biszkopta. Pozostałość masy wyłożyć na górną część biszkopta i posypać posypką cukierkową. Smacznego.