danusia29

danusia29

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Biszkopt z dodatkiem migdałów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny biszkopcik migdałowy

Biszkopt z dodatkiem migdałów.

Składniki:

Biszkopt z dodatkiem migdałów.

 

  • 4 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • zapach migdałowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie migdałów
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt z dodatkiem migdałów.
Biszkopt migdałowy: migdały zmielić. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cały czas mieszając po jednym żółtku i po łyżce cukru i cukru waniliowego aż do wyczerpania składników, na końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, migdały zmielone i zapach migdałowy delikatnie i dokładnie wszystko mieszamy. Pieczemy w 170 stopniach przez ok 20-25 minut.Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.