Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretkami
Białka jajek ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli do sztywnej piany dodać cukier i dalej ubijać, aż beza będzie biała i sztywna do bezy dodać żółtka i ostrożnie wszystko wymieszać. Mąkę przesiać i razem z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym delikatnie połączyć z jajkami na koniec dodać olej. Formę do pieczenia ( 24 cm na 35 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto. Piec w temp. 180 st około 35 min. Galaretkę zieloną i czerwoną rozpuścić każdą osobno w 1 szklance gorącej wody i przestudzić. Dodatkowe dwie galaretki rozpuścić zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na trzy cienkie placki, jeden ułożyć na dnie formy do pieczenia i na nim wylać masę przygotowaną z ubitej 1 szklanki śmietany 30% wymieszanej z jedną galaretką na masie ułożyć drugi placek i na nim wylać kolejny kolor masy galaretkowej przygotowany w taki sam sposób jak pierwszy, przykryć trzecim ciastem, a na wierzchu wylać gęstniejące dodatkowe galaretki i odstawić do zastygnięcia.