Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami
Jajka wybić do miski dodać do nich 4 łyżki przegotowanej wody,cukier, cukier waniliowy i ubijać trzepaczką lub mikserem do czasu aż masa wyraźnie zbieleje a na wierzchu pojawią się bąbelki.
Do masy dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia, delikatnie wmieszać mąkę, najlepiej zrobić to drewnianą łyżką.
Dodać obrane i pokrojone w bardzo cienkie plasterki jabłka, wymieszać. Masę wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy w temp.180 stopni przez około godzinę ( do suchego patyczka)
Do masy dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia, delikatnie wmieszać mąkę, najlepiej zrobić to drewnianą łyżką.
Dodać obrane i pokrojone w bardzo cienkie plasterki jabłka, wymieszać. Masę wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy w temp.180 stopni przez około godzinę ( do suchego patyczka)