Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
Jajka wybijamy oddzielnie żółtka i białka. Białka ubijamy na puszystą masę. Dodajemy cukier i żółtka a następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wykładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki. Jabłka obieramy i kroimy na kawałki i wykładamy na ciasto. Pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wystudzone ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku i przestudzamy. Śmietanę śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy żelatynę.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy ubitą śmietanę i zasypujemy wiórkami kokosowymi. Śnieżkę można zastąpić śmietaną kremówką.
Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wystudzone ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku i przestudzamy. Śmietanę śnieżkę przygotowujemy wg przepisu na op i pod koniec ubijania dodajemy żelatynę.
Na zastygniętą galaretkę wykładamy ubitą śmietanę i zasypujemy wiórkami kokosowymi. Śnieżkę można zastąpić śmietaną kremówką.