Sposób przygotowania:
Jabłecznik
BiSZKOPT: Ubić pianę z białek,dodać cukier i ubijając dodać żółtka.Na końcu połączyć obie mąki i proszek do pieczenia dodać do masy.Piec 25 minut w 180 stopni.Po upieczeniu wystudzić. MASA JABŁKOWA: 2 szklanki wody zagotować z cukrem.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić do wody z cukrem i gotować 5 minut.W 1 szklance wody rozmieszać 2 budynie i wlać do jabłek.Zagotować.Jeszcze ciepłe(ale nie gorące) wylać na zimny biszkopt. PIANKA: Galaretkę rozpuścić w niecałej szklance wody,wystudzić,aby zaczęła tężeć.Bitą śmietanę przygotować wg przepisu na opakowaniu,pod koniec ubijania śmietany dodać tężejącą galaretkę.Piankę wylać na jabłko. Gotowe ciast wstawić do lodówki na ok 2 godzinki.
mikasia