Sposób przygotowania:
Biszkopt z kaszy manny
Przygotowanie:
Przygotować kaszę mannę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości,dodać kaszę mannę,pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i piec w temperaturze 200s.c około 30 minut.Upieczony biszkopt polać sokiem i wsunąć jeszcze na kilka minut do piekarnika.Podawać przybrany konfiturami.
Przygotować kaszę mannę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości,dodać kaszę mannę,pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy i piec w temperaturze 200s.c około 30 minut.Upieczony biszkopt polać sokiem i wsunąć jeszcze na kilka minut do piekarnika.Podawać przybrany konfiturami.