Sposób przygotowania:
Biszkopt z kiwi, truskawkami i galaretką
Pieczemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ciągle miksując, dodajemy po jednym żółtku, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. Wlewamy do średniej tortownicy (o średnicy około 26 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 160 stopni, wyciągamy z piekarnika, studzimy.Przygotowujemy krem: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy budyń, wlewamy do gorącego mleka i ciągle mieszając zagotowujemy, a następnie studzimy. Dobrą margarynę (użyłam Kasi) lub masło miksujemy dokładnie dodając po 1 łyżce budyniu. Owocowy syrop mieszamy z 50 ml wody i powstałym płynem nasączamy ostudzony biszkopt, na którym rozsmarowujemy krem budyniowy, wyrównujemy powierzchnię, wkładamy do lodówki. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, tylko zamiast 1 litra wody rozpuszczamy je w 3 szklankach, studzimy. Truskawki dokładnie płuczemy, osączamy, usuwamy szypułki, kroimy na talarki i ćwiartki. Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na średniej grubości plasterki. W garnuszku zagotowujemy 2-3 łyżki cukru i obgotowujemy w niej plasterki kiwi do chwili aż lekko "zbledną", osuszamy papierowym ręcznikiem.Plasterki owoców układamy na kremie budyniowym, zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki. Gdy galaretka zastygnie, możemy boki ciasta obsypać delikatnie wiórkami kokosowymi lub pokruszonymi bezami.