Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Biszkopt z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Biszkopt z kremem

Składniki:

Biszkopt z kremem

 

  • Ciasto:
  • 8 jaj
  • 8 łyżek mąki
  • 8 łyżek cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • krem do biszkoptu :
  • 2 małe śmietany bardzo mocne skwaszone
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem
Ciasto :
jaj ubić na sztywno z cukrem ręczną trzepaczką, dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia małymi porcjami przez sitko.
Upiec biszkopt i po ostygnięciu przekroić go nicią na 2 części.
W przypadku gdyby biszkopt był suchy nasączyć przekrojone części wodą z cukrem i cytryną.

Krem do biszkoptu :
ubić masło, dodać śmietany oraz cukier.

Przekrojony biszkopt wysmarować kremem i nałożyć na to 2 placek biszkoptowy.

Można zrobić do tego polewę czekoladową :)