Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem
Ciasto :
jaj ubić na sztywno z cukrem ręczną trzepaczką, dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia małymi porcjami przez sitko.
Upiec biszkopt i po ostygnięciu przekroić go nicią na 2 części.
W przypadku gdyby biszkopt był suchy nasączyć przekrojone części wodą z cukrem i cytryną.
Krem do biszkoptu :
ubić masło, dodać śmietany oraz cukier.
Przekrojony biszkopt wysmarować kremem i nałożyć na to 2 placek biszkoptowy.
Można zrobić do tego polewę czekoladową :)
jaj ubić na sztywno z cukrem ręczną trzepaczką, dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia małymi porcjami przez sitko.
Upiec biszkopt i po ostygnięciu przekroić go nicią na 2 części.
W przypadku gdyby biszkopt był suchy nasączyć przekrojone części wodą z cukrem i cytryną.
Krem do biszkoptu :
ubić masło, dodać śmietany oraz cukier.
Przekrojony biszkopt wysmarować kremem i nałożyć na to 2 placek biszkoptowy.
Można zrobić do tego polewę czekoladową :)