Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem i jabłkami
Biszkopt: Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy do białości.Mąki i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy do masy jajowej.Mieszamy,ale bardzo delikatnie.Jak składniki się połączą wylewamy ciasto do dużej tortownicy lub na blachę.Jak kto woli. pieczemy 40 min.w tem.170-180stopni. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić,udusić z cukrem.Połączyć z galaretką.Ostudzić. Krem: Budyń rozmieszać z mlekiem i mąkami.Zagotować.Ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem,dodać masło.Na koniec dodać budyń i zmiksować mikserem. Na biszkopt nałożyć zimne jabłka, następnie krem.Polać polewą czekoladową.
kasik12
Uwielbiam ciasta z owocami- z jabłkami rewelacja, 5;-)