Biszkopt z kremem i wiórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kolejny świąteczny leciutki biszkopt

Biszkopt z kremem i wiórkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt z kremem i wiórkami

 

  • 6 sztuk jajka,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 2 szklanki mąka pszenna,
  • 1/2 szklanki cukier drobny
  • wiórka kokosowe
  • śmietana kremówka
  • śnieżka

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem i wiórkami
Jajka wraz z cukrem wrzucamy do miski i miksujemy.Osobno mieszamy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia.Wsypujemy do miski z jajkami i mieszamy łyżką.Całość bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach aż do uzyskania gęstej puszystej masy.Wylewamy na blachę i pieczemy 45 minut w 175 s.c..przygotowujemy krem: ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy śnieżkę.Na każde 250ml śmietany wychodzi saszetka śnieżki.Po wystudzeniu placka,delikatnie kroimy na dwie części.Jedną część smarujemy mniej kremem,przykrywamy drugą częścią i smarujemy całą resztą.Na wierzch posypujemy kolorowymi wiórkami kokosowymi.Najlepiej żeby przez noc chłodził się w lodówce.
Biszkopt z kremem i wiórkami
tak powinien wyglądać placek po przekrojeniu