Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem malinowym
Ciasto: Żółtka utrzeć z 4 łyżkami letniej wody. Dodać 1/2 szklanki cukru oraz cukier waniliowy. Białka ubić z pozostałym cukrem. do masy żółtkowej dodawać na przemian po łyżce piany i mąki przesianej z proszkiem. Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-35 min w piekarniku o temp. 180 st.C (z term. 160 st.C). Krem: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Maliny przebrać, kilkanaście odłożyć do dekoracji. Resztę zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem. zelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącego soku z malin i wymieszaj z przecierem. Krem połączyć z bitą śmietaną (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Ciasto przekroić na dwie części, każdą nasączyć sokiem z malin, przełożyć kremem. Wierzch i boki również posparować kremem. Tort udekorować malinami i kleksami bitej śmietany.