Biszkopt z mąki kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zdrowy biszkopt z mąki kukurydzianej

Biszkopt z mąki kukurydzianej

Składniki:

Biszkopt z mąki kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie widelcem z cukrem waniliowym( lub utartą z cukrem wanilią). Jajka dokładnie umyć,oddzielić delikatnie żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,białka ubić na sztywną pianę.Do utartej masy żółtkowej dodać mąkę i ubite białka,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej formy i posypanej kaszą kukurydzianą i piec w temp.180-200s.c około 25-30 minut.