Sposób przygotowania:
Biszkopt z mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie widelcem z cukrem waniliowym( lub utartą z cukrem wanilią). Jajka dokładnie umyć,oddzielić delikatnie żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,białka ubić na sztywną pianę.Do utartej masy żółtkowej dodać mąkę i ubite białka,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej formy i posypanej kaszą kukurydzianą i piec w temp.180-200s.c około 25-30 minut.
Przesiać mąkę,zmieszać dokładnie widelcem z cukrem waniliowym( lub utartą z cukrem wanilią). Jajka dokładnie umyć,oddzielić delikatnie żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,białka ubić na sztywną pianę.Do utartej masy żółtkowej dodać mąkę i ubite białka,delikatnie wymieszać.Przełożyć ciasto do posmarowanej formy i posypanej kaszą kukurydzianą i piec w temp.180-200s.c około 25-30 minut.