basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Biszkopt z mąki kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biszkopt z mąki kukurydzianej.

Biszkopt z mąki kukurydzianej

Składniki:

Biszkopt z mąki kukurydzianej

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mąki kukurydzianej
Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywną pianę dodając przy ubijaniu cukier puder i wymieszać (już ubite) z żółtkami. Do masy dodać mąkę kukurydzianą i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą, wylać masę. W stawić do nagrzanego do 190 stopni C piekarnika i piec około 30 min. Biszkopt jest doskonały na podstawę tortu.