basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały na podstawy tortów.

Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej

Składniki:

Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mąki pszennej i ziemniaczanej
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Dodać do masy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą, wylać masę biszkoptową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec przez około 35 minut.