Sposób przygotowania:
biszkopt z makiem
CIASTO:białka ubić z cukrem na sztywna piane,dodac żółtka,make,oliwe i proszek do pieczenia, dokladnie wymieszac, wlac do tortownicy i piec okolo 30 min.
MASA:mak zalac wrzaca woda, po 20 min. zagotowac i odstawic do wystygniecia, nastepnie odlac wode,dwa razy zemlec, polaczyc z jajkami, maka i zapachem, rozpuscic margaryne i nie zdejmujac z ognia dodawac stopniowo mak, gestniejaca,goraca mase przełożyć przekrojone ciasto, gotowe ciasto polac polewa czkoladowa.
MASA:mak zalac wrzaca woda, po 20 min. zagotowac i odstawic do wystygniecia, nastepnie odlac wode,dwa razy zemlec, polaczyc z jajkami, maka i zapachem, rozpuscic margaryne i nie zdejmujac z ognia dodawac stopniowo mak, gestniejaca,goraca mase przełożyć przekrojone ciasto, gotowe ciasto polac polewa czkoladowa.
caroline1983