Sposób przygotowania:
Biszkopt z malinowa pianką
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka oraz przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. po upieczeniu ciasto studzimy. Masa Maliny rozmrażamy i odcedzamy sok, który zagotowujemy. W soku rozpuszczamy żelatynę. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem cukru pudru, następnie mieszamy z gęstniejącym sokiem malinowym, a na koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Tak przygotowana masę układamy na przestygniętym biszkopcie. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i gdy zacznie tężec wlewamy na masę. Ciasto pozostawiamy aby całkowicie stężało.